Amena

Progress €56,-
Collected €250 (22%)
A
Amena Al Jebawi

( Member of team: Vluchtelingenwerk Breda )

(40 KM Rotterdam - The Hague)

Amena

Amena (20) vluchtte in 2014 met haar gezin uit Syrië weg. De oorlog was toen net gestart en soldaten vielen met tanks en wapens haar woonplaats Daraa binnen. De situatie werd zo onveilig voor het gezin dat ze besloten om naar Egypte te vluchten.  

In Egypte splitste het gezin zich op, zodat in ieder geval de helft van hen de reis zou overleven, mocht er iets misgaan onderweg. Voor Amena, haar vader, zusje en broertje werd het een angstige en barre tocht. Een week lang zaten ze op een overvolle boot richting Italië. De laatste twee dagen bleef het maar regenen en de golven werden alleen maar hoger. Het zeewater kwam de boot in en er was geen eten en drinken meer. 
In Italië werden ze in kampen geplaatst en vanuit daar namen ze de trein naar Nederland. Uiteindelijk kon de rest van Amena’s gezin ook naar Nederland komen en werden ze weer herenigd. 

Na anderhalf jaar in een asielzoekerscentrum te zijn verbleven, kregen ze een woning toegewezen. Het gezin kreeg krediet om het huis in te richten. Helaas ging er iets mis met hun uitkering en moesten ze het krediet gebruiken om voedsel te kunnen kopen. Dit was een lastige periode voor het gezin. 

Nu zet Amena zich in haar werk ook in voor vluchtelingen. De moeilijke dingen die zij heeft meegemaakt tijdens en na haar vlucht, wenst ze namelijk niemand toe. Haar deelname aan de Nacht ziet ze ook als een kans om een positieve bijdrage te leveren aan hulp aan mensen op de vlucht. Verder heeft een duidelijke boodschap die ze aan anderen wil meegeven: “Wees dankbaar voor elke stap die je zet en geef nooit op!”  

Raised €250

Raised €500

Raised €1.000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
Made with by Kentaa
Share