Route en veiligheid


De routes worden in de week van de Nacht in GPX-formaat en Google Maps gedeeld op onze website (en in onze app). Deze is handig om bij de hand te hebben.  

De route is aangegeven met:

  • Routepijlen: deze worden vaak opgehangen aan lantaarnpalen of zijn wanneer donker, voorzien van een lichtje. Zeker in bosrijke gebieden, in de avond en nacht, moet je goed opletten. 
  • (Krijt)markeringen op de grond. 
  • Een halverwegebord. 
  • Laatste 5 kilometerborden. 

Daarnaast hangen waar nodig ook de volgende borden:

  • Stilteborden: vaak in stiltegebieden of woonwijken. We vragen deelnemers om hier extra rekening te houden met buurtbewoners. 
  • De rustpunten zijn voorzien van duidelijke rustpuntborden. 


De route wordt uitgezet door ons Routeteam, die ook bestaat uit een kop- en staartloper. De koploper start eerder en loopt voor de eerste deelnemer uit om te controleren of alle pijlen en borden goed hangen. De staartloper blijft achter de laatste deelnemer en zorgt ervoor dat de laatste lopers niet achterblijven en de rustlocaties tijdig kunnen beginnen aan de afbouw. Ben je één van de laatste lopers? Dan vragen we je om de instructies van de staartloper te volgen. 
 

We proberen de routes zo nauwkeurig mogelijk op te stellen maar dat kunnen we niet altijd garanderen vanwege bijvoorbeeld wegwerkzaamheden en de veiligheid. We streven ernaar om de routes maximaal 2 kilometer te laten afwijken, indien dat nodig is.

Eten en drinken 

Het is belangrijk dat je voldoende drinkt en eet, zodat je over genoeg ‘brandstof’ beschikt om de route op een prettige manier uit te lopen. Het is verstandig om zelf eten en drinken mee te nemen voor onderweg, zoals fruit, suikers en zoute snacks. 
Sommige rustlocaties bieden de deelnemers iets extra's aan en/of soms kan er een eenvoudige snack of een broodje gekocht worden. We vragen de locaties zoveel mogelijk rekening te houden met vegetarische opties.  

 
EHBO 

Op alle locaties is EHBO aanwezig. Hier kun je terecht als je je niet zo goed voelt, of als je last hebt van blaren of (beginnende) blessures. Bij ongevallen of acute nood, bel je altijd direct 112. 

 
Veiligheid 

De route loopt grotendeels over openbare voet- en fietspaden. Op drukke kruispunten ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Blijf alert en houd je aan de verkeersregels.  
De Nacht van de Vluchteling is een wandelevenement. De loop is géén race of marathon. Bovendien kan rennen gevaarlijke situaties opleveren.  

Om de veiligheid van alle deelnemers zo goed mogelijk te waarborgen zet de organisatie het volgende in: 

  • EHBO op alle locaties 
  • Verkeersregelaars op drukke punten op de route 
  • Een aantal deelnemers worden ingezet voor extra controle op de route 

Op je startkaart staat een hulpnummer vermeld, welke je kan bellen of via whatsapp een berichtje kan sturen indien: 

  • Je bent verdwaald 
  • Je je niet zo goed voelt (geen acute nood of ongeval – bel dan altijd 112) - we sturen dan een hulpteam jouw kant op 
  • Je niet meer verder kan lopen – het hulpteam komt je dan ophalen en brengt je naar het dichtstbijzijnde station, rust - of finishlocatie. Mocht dit het geval zijn, is het verstandig om iemand te kunnen bellen die jou eventueel zou kunnen ophalen.
  • Je merkt als er routeborden/pijlen zijn weggehaald – ons Routeteam zal vervangende routepijlen ophangen 
  • Je onderweg hinder ervaart door mede-lopers of andere (externe) partijen

Vrijwilligers en crew

Tijdens de Nacht van de Vluchteling zijn alle vrijwilligers en crew duidelijk herkenbaar aan hun gele crew T-shirt. De auto's van onze pendelbussen en logistieke teams zijn herkenbaar aan een “Nacht van de Vluchteling” sticker. 

 
Huisregels 

We vragen iedere deelnemer rekening te houden met onderstaande huisregels. Tijdens het evenement zal de organisatie deelnemers waar nodig extra wijzen op naleving hiervan.

  • We vragen iedereen een lichtje te dragen tijdens de avond – en nachturen. Houd er rekening mee dat deze op de vaste stand staat. Het kan storend zijn voor andere deelnemers als je lichtje op de knipper-stand staat.  
  • Om de veiligheid van iedereen te kunnen waarborgen is het niet toegestaan om grote objecten mee te nemen, zoals bolderkarren, banners of (vlaggen)stokken. 
  • We lopen op een laat tijdstip. Houd hier rekening mee, zeker in woonwijken. Praat met gedempte stem. Op plekken waar je helemaal stil moet zijn, hebben we stilteborden geplaatst.  
  • Als je muziek wilt luisteren, doe dit dan met oordopjes/koptelefoon. Maak geen gebruik van versterkt geluid of speakers. 
  • Op de route mag worden gerookt, maar zorg ervoor dat je je medelopers niet tot last bent. Ruim sigaretten en ander afval netjes op (bewaar het tot het volgende rustpunt bijvoorbeeld).  
  • Indien een (individuele) mede-loper onderweg onwel wordt of geblesseerd raakt, vragen we je om diegene bij te staan en indien nodig het hulpnummer op de startkaart te bellen.

Terug naar registratie en start

Terug naar inschrijving en locaties

 

Delen