Praktische informatie


Met onderstaande informatie verschijn je straks goed voorbereid bij de start! Vooral als je voor het eerst (een langere route) loopt, is het belangrijk deze info door te nemen.   


Inschrijving 

Iedere deelnemer moet zich individueel inschrijven om verzekerd te zijn van een persoonlijk e-ticket. Dit geldt ook voor deelnemers die onderdeel zijn van een team. We vragen geen inschrijfgeld of minimaal sponsorbedrag, maar verwachten wel dat iedere deelnemer zich inzet om donaties op te halen. We lopen immers voor een mooi doel: noodhulp voor mensen op de vlucht in crises over de hele wereld.  

10 en 20 kilometer route 

De 10 en 20 kilometer routes starten tussen 18:00 - 18:45 uur op zaterdagavond 15 juni. De startlocatie is ook de finishlocatie en onderweg is er 1 rustpunt. Deelnemers hebben tot 23:30 uur om te finishen. 

40 kilometer route 

De 40 kilometer route start tussen 23:30 - 00:15 uur waarbij deelnemers lopen van stad A naar stad B. Onderweg zijn er 4 rustpunten en deelnemers hebben tot zondagmiddag 12:00 uur om te finishen.  

We willen je erop attenderen dat 40 kilometer lopen, in de nacht, naar een andere stad, niet niks is. Het vraagt om meer (mentale) voorbereiding en training. Daarnaast is het goed om te realiseren dat je in de nacht een aantal uur in het donker loopt, in zowel bosrijke gebieden, weilanden, als door een stad, dus navigeren kan een uitdaging zijn.

Aanhaken 40 kilometer route (ochtendroute)

Ook dit jaar doen we een pilot waarbij een beperkt aantal deelnemers vanaf rustpunt 2 en 3 bij de 40 kilometer route kan aanhaken. Dit geeft teamleden die 40 kilometer te ver vinden, de kans om zich alsnog bij hun team te voegen en samen te finishen. Goed om te realiseren dat je bij deze optie midden in de nacht naar een rustpunt toe moet gaan om te starten. Goed om te realiseren dat je bij deze optie midden in de nacht naar een rustpunt toe moet gaan om te starten. Op de routepagina's kun je de openingstijden vinden van de rustlocaties. We vragen deelnemers aan de ochtendroute uiterlijk een half uur voor sluitingstijd aanwezig te zijn voor de registratie op rustpunt 2 of 3.

Startlocatie 

Bij de startlocatie kunnen deelnemers zich registreren en zich voorbereiden op de route. Je kan meedoen aan een warming up, een leuke foto maken of iets kopen voor onderweg in onze Nachtwinkel.  Ook zal er koffie, thee en water aanwezig zijn en fruit of een energiesnack.
 

Rustlocaties (en openingstijden)

Bij een rustlocatie worden de startkaarten afgestempeld door onze vrijwilligers en kun je gebruik maken van het toilet, EHBO en wordt je koffie en thee aangeboden. Ook kun je je bidon vullen met water.  De rustlocaties hebben openingstijden die op de website, op de locatie zelf en op je startkaart worden gedeeld. Na de aangegeven sluitingstijd zullen de vrijwilligers beginnen met afbouwen. Hou dus een goed wandeltempo aan en blijf niet te lang hangen op een rustlocatie. Zo weten we zeker dat de laatste loper niet later dan de uiterlijke finishtijd aankomt. Je kunt de openingstijden voor jouw rustlocaties terugvinden op de route pagina. 

 

Finishlocatie 

Bij de finishlocatie worden deelnemers ontvangen door ons finishteam. We vragen je om je hesje weer bij ons in te leveren, en als je bij inschrijving voor een medaille of pin hebt gekozen, kan je deze ophalen. Ook kun je een drankje en snack nuttigen via de consumptiebon aan je startkaart. Familie en vrienden zijn hartelijk welkom om jou te ontvangen! 

Je bent zelf verantwoordelijk voor je terugkeer naar huis. Indien de finishlocatie op meer dan 10 minuten lopen van het treinstation is (of als er weinig ov-opties zijn), zorgen wij voor pendelbussen van de finishlocatie naar het station. Dat is deze editie op de volgende locaties: Haarlem en Amsterdam, Nijmegen en Arnhem, Amersfoort en Den Bosch.


Alles over de registratie en start

Alles over de route en veiligheid

Made with by Kentaa
Delen