Nacht van de Vluchteling 2023

Tussenstand € 508,-
Opgehaald van € 500 (101%)
Fred Delhaas

(40 KM Rotterdam - Den Haag)

Nacht van de Vluchteling 2023

Ik ga de uitdaging aan en loop voor de 8e keer in het weekend van 17-18 juni mee met de Nacht van de Vluchteling omdat  nog steeds 100 miljoen mensen op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking.

Een vluchteling is iemand die in zijn thuisland 'gegronde vrees' heeft op grond van ras, godsdienst, nationaliteit, politieke overtuiging of het behoren tot een bepaalde etnische of sociale groep, en die in het eigen land geen bescherming krijgt" ( deze definitie is bepaald in het Vluchtelingenverdrag van de Verenigde Naties). Stichting Vluchteling biedt bij acute nood levensreddende noodhulp zoals medische zorg, voedsel en schoon water. Maar ook bij langdurige humanitaire crises biedt Stichting Vluchteling hulp, bijvoorbeeld met onderwijs!

De noodhulp in Syrië na aardbeving 

Stichting Vluchteling werkt met verschillende lokale partners, waarvan sommigen al jarenlang in het gebied werken om de meest kwetsbare mensen te beschermen tegen gewapende conflicten. Omdat zij al in Noordwest-Syrië waren, konden we direct na de aardbeving samen in actie komen. Onze noodhulp gaat 24/7 door. 

  • Met noodteams konden we gelijk aan de slag om puin te ruimen; 
  • We zijn begonnen met het uitdelen van contant geld aan gezinnen, waarmee zij eten en drinken kunnen kopen; 
  • We geven financiële steun om verwoeste huizen op te knappen. 

Ik loop de Nacht van de Vluchteling om geld op te halen voor acute noodhulp bij plotse crises zoals deze, maar ook voor noodhulp in gebieden waar langdurige, soms vergeten conflicten plaatsvinden. Mede door de opbrengsten van de Nacht kan Stichting vluchteling snel in actie komen voor mensen in nood. 

Voor de 8e keer doe ik een beroep op jullie om mij te sponsoren! Vorige keer in 2022 brachten al mijn sponsoren €528,- op.Een geweldig bedrag! 
Kan ik dit keer weer op jullie rekenen?

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Made with by Kentaa
Delen